Hampun edut ja hyödyt

keskiviikkona, 03. elokuuta 2016

Hampun edut ja hyödyt

Super- & Powerfood

Hamppu on yksi niistä elintarvikkeista, jotka eroavat suuresti muista elintarvikkeista sen erittäin suuren ravintotiheyden ja lukuisten elintärkeiden ravintoaineden ansiosta.

Hamppuöljy sisältää myös runsaasti omega-3-rasvahappoja sekä gamma-linoleenihappoa. Lisäksi öljyssä on ravitsemuksellisesti täydellinen Omeag-6- ja omega-3-rasvahappojen suhde. Hampputuotteet ovat täydellinen lisä terveelliseen ruokavalioon. 

Hampputuotteet sopivat suuren ravintotiheytensä ansiosta erinomaisesti urheilijoille, vanhuksille ja vegaaneille/kasvissyöjille proteiinin lähteeksi. 

Sopivuus

Austrohempin hampputuotteet ovat erittäin hyvin siedettyjä. Ne ovat puhtaita luonnontuotteita, ilman keinotekoisia lisäaineita, lisäksi ne eivät sisällä torjunta-aineita, antibiootteja eikä hormoneja. Siksi ne ovatkin erinomainen vaihtoehto herkille ihmisille, jotka kärsivät ruoka-aine yliherkkyyksistä, intorelansseista tai allergioista. Hampputuotteet sopivat erinomaisesti myös proteiininlähteeksi. 

Perinteisiä käyttötapoja

Elintarvikekäytön lisäksi hampusta tuotetaan myös arvokkaita fytokemikaaleja (esim. kannabidioli, CBD), tätä uusiutuvaa luonnonvaraa on käytetty jo vuosituhansia. Hamppukasvin lääketieteellinen merkitys kasvaa koko ajan myös nykyaikaisessa lääketieteessä. 

Ympäristö ja kestävä kehitys

Hamppua voidaan kasvattaa useissa eri maaperissä ja se ei ole altis sairauksille eikä tuholaisille. Austrohempin hamppukasvit tulevat itävaltalaisilta luomupelloilta, joten niiden kasvatuksessa ei ole käytetty kemiallisia torjunta-aineita, liuottimia eikä lannoitteita. Itävallan maaperän rakenne on myös hamppukasville erittäin otollinen. Lisäksi kuljetusmatkat ovat itävallassa verrattain lyhyitä.