Story

Austrohempin historia ja filosofia

Hamppu on yksi ihmiskunnan vanhimmista ja monipuolisimmista viljellyistä kasveista. Siitä on valmistettu jo yli kuuden vuosituhannen aikana vaatteita, paperia, kosmetiikkaa, ruokaa ja lääkkeitä. Hamppua onkin viljelty lähes kaikissa Euroopan ja Aasian maissa ja se on ollut tärkeä raaka-aine. Hamppukasvi on ollut mukana lukuisisisa historian virstanpylväissä. Muun muassa Columbuksen matkat ja Amerikan löytyminen ei olisi ehkä onnistunut ilman hamppuköyttä. Hamppu on ollut mukana myös taiteessa, kuuluisiat taiteilijat, kuten Rembrandt ja Van Goch ovat käyttäneet kuviensa maalaamiseen erittäin kestävää hamppupellavaa. 

Nykyään hamppua käytetään puolestaan enenevissä määrin elintarvikkeena. Erityisesti ravitsemuksellisesti arvokkaat ja myös allergikoille sopivat hampunsiemenet ovat yhä suositumpia. Myös hamppukasvin fytokemikaalit (CBD) ovat lukuisten tieteellisten töiden keskiössä. Hampusta on tulossa sen lukuisten terveyshyötyjen ansiosta yhä tärkeämpi elintarvike. 

Ympäristö ja kestävä kehitys
Hamppua voidaan kasvattaa useissa eri maaperissä ja se ei ole altis sairauksille eikä tuholaisille. Austrohempin hamppukasvit tulevat itävaltalaisilta luomupelloilta, joten niiden kasvatuksessa ei ole käytetty kemiallisia torjunta-aineita, liuottimia eikä lannoitteita. Itävallan maaperän rakenne on myös hamppukasville erittäin otollinen. Lisäksi kuljetusmatkat ovat itävallassa verrattain lyhyitä.  

Super- & powerfood
Hamppu on yksi niistä elintarvikkeista, jotka eroavat suuresti muista elintarvikkeista sen erittäin suuren ravintotiheyden ja lukuisten elintärkeiden ravintoaineden ansiosta. Hamppuöljy sisältää myös runsaasti omega-3-rasvahappoja sekä gamma-linoleenihappoa. Lisäksi öljyssä on ravitsemuksellisesti täydellinen Omeag-6- ja omega-3-rasvahappojen suhde. Hampputuotteet ovat täydellinen lisä terveelliseen ruokavalioon. Hampputuotteet sopivat erinomaisesti urheilijoille, vanhuksille ja vegaaneille/kasvissyöjille proteiinin lähteeksi. 

Sopivuus
Austrohempin hampputuotteet ovat erittäin hyvin siedettyjä. Ne ovat puhtaita luonnontuotteita, ilman keinotekoisia lisäaineita, lisäksi ne eivät sisällä torjunta-aineita, antibiootteja eikä hormoneja. Siksi ne ovatkin erinomainen vaihtoehto herkille ihmisille, jotka kärsivät ruoka-aine yliherkkyyksistä, intorelansseista tai allergioista. Hampputuotteet sopivat erinomaisesti myös proteiininlähteeksi. 

Perinteisiä käyttötapoja
Elintarvikekäytön lisäksi hampusta tuotetaan myös arvokkaita fytokemikaaleja (esim. kannabidioli, CBD), tätä uusiutuvaa luonnonvaraa on käytetty jo vuosituhansia. Hamppukasvin lääketieteellinen merkitys kasvaa koko ajan myös nykyaikaisessa lääketieteessä.