Usein kysytyt kysymykset

 • Onko hamppukasvin sisältämä kannabidioli laillista?

  CBD on THC:n vastakohta ja sitä ei sovelleta huumausainelakiin. CBD:tä saadaan teollisuushampusta, jota kasvatetaan laillisesti. CBD:n hallussapito ja hankinta on täysin lailillista.  

 • Kuinka paljon hamppuproteiini sisältää proteiinia?

  Hamppuproteiinin proteiinipitoisuus on noin 40%. Hieman pienempi proteiinipitoisuus ei kuitenkaan haittaa laatua. Tämä osoittaa ainoastaan sen, että hamppuproteiini sisältää myös muita tärkeitä ravintoaineita, kuten tyydyttämättömiä rasvahappoja, magnesiumia, rautaa, sinkkiä ja ruuansulatukselle tärkeitä kuituja. Hamppupriteiinilla voidaan myös korvata kokonainen ateria. Hamppuproteiinin sisältämät kuidut pitävät pitkään kylläisenä. Hamppuproteiini sopii täydellisesti juuri heille, jotka haluavat korvata tavallisen proteiinilisän luonnollisella ja monipuolisella ravintolisällä. Sitä ei tarvitse sekoittaa muiden proteiinien kanssa sillä se kattaa yksin kaikki tärkeimmät ravintoaieet.

 • Miksi hampunsiemenöljy tulee tölkeissä?

  Olemme havainneet, että tölkkiin säilöttynä öljy saa parhaimman mahdollisen suojan ja se säilyttää parhaiten kaikki arvokkaat ravintoaineet (tyydyttämättömät rasvahapot, fytokemikaalit, antioksidantit). Muistathan kierrättää tölkit oikein, kiitos. 

 • Kuinka paljon hampunsieminiä tarvitaan hamppuöljyn valmistukseen?

  Yhteen litraan hampunsiemeöljyä tarvitaan noin 6 kg siemeniä. Näin suuri määrä siemeniä mahdollistaa  myös sen, että öljy sisältää mahdollisimman paljon antioksidantteja (karotenoidit, klorofyllit). Vertailun vuoksi yhteen litraan auringonkukkaöljyä tarvitaan 2,5 kg auringonkukan siemeniä. 

 • Miksi hamppuproteiinilla on niin erinomainen biologinen arvo?

  Hamppuproteiini sisältää kaikkia välttämättömiä aminohappoja, näin elimistömme voi tuottaa kaikkia tärkeitä endogeenisen proteiinin yhdisteitä. B-vitamiinien (B6-vitamiini) luontainen pitoisuus tukee lisäksi proteiiniaineenvaihduntaa. Hamppuproteiiniin yksi pääkomponenteista on globuliini edestiini, joka sulaa helpommin kuin soijaproteiini ja sen optimaalinen aminohappo on biologisesti hyvä. 

 • Mitä ovat kuidut?

  Kuidut kuuluvat hiilihydraatteihin, elimistö ei kuitenkaan voi käyttää niitä energiaksi. Kuidut pitävät elimistön pitkään kylläisenä ja auttavat onnistuneessa painonhallinnassa. Kuidut edesauttavat myös suolentoimintaa. Kuidut vaikuttavat myös sokeritasapainoon ja saattavat suojata glukoosiaineenvaihdunnan ongelmissa. Ravitsemusraporttien ja kulutustutkimuksien mukaan 70% väestöstä ei saa riittävästi kuituja päivässä (30 g). 

 • Miksi hamppuöljy on lähes täydellinen öljy?

  Hamppuöljy sisältää noin 70-80% monityydyttymättömiä rasvahappoja. Lisäksi hamppuöljyn omega-6- ja omega-3-rasvahappojen suhde on täydellinen (3:1).  Hampunsiemenöljy on edelleen yksi harvoista öljyistä, jotka sisältävät gamma-linoleenihappoa (2-4%). Gamma-linoleenihappoa käytetään sisäisesti ja ulkoisesti kuivalle ja ärtyneelle iholle. Toisin kuin helokkiöljy ja purasruohosiementen öljy tai pellavaöljy, hamppuöljy on myös kulinaarisesti erittäin arvostettu öljy. Lisäksi elimistö saa hamppuöljystä paremmin gammalinoleenihappoa sekä omega-3-rasvahappoja. 

  Vinkki:  Käytä vuorotellen päivittäin 1- 2 rkl hamppuöljyä sekä oliiviöljyä. Pyri välttämään linolihapollisia öljyjä, kuten auringonkukkaöljyä.